360°-os (gömb) panoráma és a virtuális túra

Minden 360°-os (gömb panoráma) egyedileg elkészített panoráma képet a teljes egészében körbeforgatható látványvilág jellemez. Nincs más dolgunk csupán a bal egér gombot nyomva tartva mozgatni a képet a kívánt nézőpont felé. Okos telefon használatával még egyszerűbb és élvezetesebb a körbenézés. Erre a műveletre a telefon a saját beépített giroszkópját használja, s a szemlélődéshez elég a telefont mozgatni a kívánt irányba. Hasonló az élmény ahhoz mikor távcsőn keresztül nézzük a világot. A 360°-os gömbpanoráma képek önállóan is elhelyezhetők a weboldal aktuális részénél.

Így működik

Érdemes teljes képernyős nézetre állítani, a kényelmes megtekintés végett.

Lehetőség van gömbpanorámák összefűzésére is, ez az úgynevezett virtuális séta, ennek az elkészítése akkor indokolt, ha egy nagyobb területet szeretnénk bemutatni, körbejárni. A virtuális túra sokkal több lehetőséget kínál, mert egyszerre sokkal több információt és funkciót képes megjeleníteni, mint egy gömbpanoráma. Gyakorlatilag egy egyszerű weboldalként is funkcionálhat. Egy virtuális séta elhelyezhető bármely weboldalon, de terjeszthető DVD-n, vagy egyéb adathordozón is.

Virtuális séta esetén a sétában szereplő 360°-os gömbpanorámák a későbbiekben bármikor szerkeszthetőek (lehetőség van újak behelyezésére, illetve a régiek kivételére) így folyamatosan aktualizálható lesz a virtuális séta. (E lehetőség külön megállapodás tárgyát képezi.) Virtuális séta megrendelése esetén a sétában szereplő 360°-os gömbpanoráma képek önállóan is elhelyezhetők a weboldal aktuális részénél.